Koronatilanne kiihtynyt Lapissa – Rovaniemi otti käyttöön uusia suosituksia

19.2.2021

Maanantaista 22.2. alkaen Lapin Lukon nyrkkeilyn aikuisten kuntonyrkkeilyryhmät jäävät tauolle 14.3. saakka.

Rovaniemen kaupunki päätti perjantaina 19.2. kiristää koronaan liittyviä suosituksia. Taustalla on koronaepidemitilanteen muutos: Lappi on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Nyt annetut suositukset tulevat voimaan maanantaina 22.2. 

  • Yksityistilaisuuksien järjestäjille suositellaan, ettei yli 20 henkilön tilaisuuksia järjestetä.

  • Yli 16-vuotiaiden (sis. aikuiset) sisätiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoiminta suositellaan keskeytettäväksi kolmen viikon ajaksi eli 14.3. saakka. Peruskouluikäiset voivat jatkaa harrastamista korona-ajan turvalllisuusohjeita noudattaen. 

  • Korkeakouluja suositellaan siirtymään etäopetukseen pois lukien välttämätön lähiopetus. 

  • Etätyöskentelyä suositellaan Rovaniemen alueella kaikille työpaikoille, joissa se on mahdollista.  

  • Maskisuositus laajenee koskemaan yli 12-vuotiaita oppilaita sekä koulujen ja varhaiskasvatuksen henkilökuntaa. Maskia suositellaan edelleen käytettäväksi kaikissa julkisissa sisätiloissa, joissa turvavälejä ei voida pitää. Maskia suositellaan käytettäväksi joukkoliikenteen lisäksi muun muassa kaupoissa, kauppakeskuksissa, kirjastoissa, virastoissa, teattereissa, museoissa ja ravintoloissa sekä korkeakouluissa, ja toisen asteen oppilaitoksissa eli lukioissa ja ammattioppilaitoksissa. 

  • Kaupungin yksiköt alkavat noudattaa kiihtymisvaihetta koskevia suunnitelmia. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi kävijämäärien rajoituksia tai suojainten käyttöön liittyviä muutoksia. Kaupunki tiedottaa näistä myöhemmin. 

Kaikki voimassa olevat koronasuositukset löytyvät sivulta kaupungin verkkosivuilla (linkki alla). 

Linkit