Harjoittelu

 

Lapin Lukon painijat harjoittelevat tällä hetkellä kahdessa eri ryhmässä: Syksyllä 2025 on tarkoitus käynnistää Nassikkapaini uudestaan ja jakaa kilparyhmä kahteen osaan tilan käydessä muuten pieneksi.

  • Nassikkapaini 4-7 vuotiaille. (syksyllä 2025)
  • painikoulu 8-12 vuotiaille.
  • kilparyhmä 12-15 vuotiaille.
  • Edustusryhmä yli 15 vuotiaille. 


    Mahdolliset ryhmät tulevaisuudessa, jotka ovat joko vetäjää tai harrastajia vailla. Sopivan vetäjän löytyessä ja/tai harrastajamäärien kasvaessa myös nämä on pilotoitavissa.

     

  • Nallepaini 3-5 vuotiaille.
  • Tyttöpainiryhmä 8-14 vuotiaille. 
  • Kuntopaini harrastajien vanhemmille.
     

Nassikkapaini: Nassikkapaini on hauska ja kehittävä liikuntaharrastus, joka on suunnattu 4-7-vuotiaille lapsille! Tämä ainutlaatuinen ryhmä yhdistää leikin, liikunnan ja turvallisen kamppailun, tarjoten lapselle mahdollisuuden kehittää motorisia taitojaan turvallisessa ympäristössä.

Nassikkapaini ei ole vain fyysistä aktiviteettia, vaan se opettaa myös tärkeitä elämäntaitoja, kuten itsevarmuutta ja rohkeutta. Leikit ja temput, kuten siltahippa ja erilaiset mattohaasteet, innostavat lapsia liikkumaan ja oppimaan painin alkeita ilman pelkoa loukkaantumisesta. Jokainen tunti on suunniteltu siten, että jokainen lapsi voi osallistua omalla tasollaan ja löytää iloa liikkumisesta ja yhdessä tekemisestä.

Tässä ikävaiheessa aktiivisuus ja innokkuus ovat avainasemassa, ja me Nassikkapainissa tarjoamme juuri sitä! Lapsesi saa mahdollisuuden kokea onnistumisen ilon omassa liikkumisestaan ja oppia yhteistyötä sekä keskittymistä leikin kautta. Nassikkapainia järjestetään aluksi kerran viikossa, joka tarpeen tullaan pystytään muuttamaan kahteen kertaan viikossa.

Liittymällä mukaan vanhempi antaa lapselle mahdollisuuden kasvaa vahvaksi ja itsevarmaksi liikkujaksi Nassikkapainissa. Tämä on hauskanpidon ja oppimisen yhdistelmä, jota lapsi ei hevillä unohda! 

Tuo lapsesi kokeilemaan, ja näet pian, kuinka heidän motoriset perustaitonsa kehittyvät ja itsevarmuutensa kasvaa. Tervetuloa mukaan!

 

Painikoulu. Nyt olisi hieno mahdollisuus ilmoittautua Lapin lukon Painikouluun, joka on suunnattu 8-12 -vuotiaille tytöille ja pojille! Tämä monipuolinen ja hauska liikuntaharrastus on täydellinen paikka kehittää omia liikkumistaitojaan turvallisessa ympäristössä, jossa lapset oppivat monipuolisesti erilaisia liikunnallisia taitoja ja kehittävät kehonhallintaansa.

Painikoulussa aloitetaan jokainen harjoitus tehokkaalla leikin tai kisailunomaisella alkulämmittelyllä, joka aktivoi koko kehon ja opettaa liikunnallisia perustaitoja. Harjoitukset sisältävät hauskoja temppuja ja erilaisia liikkumistapoja, kuten kuperkeikka, kärrynpyörä, karhu- ja rapukävely, jotka tekevät oppimisesta iloista ja innostavaa. Painin perusliikkeitä, kuten käsivarsiheittoja, niskalenkkejä ja hakanelsoneita harjoitellaan pareittain, ja lapset saavat tilaisuuden käyttää oppimiaan tekniikoita otteluharjoituksissa, mikä kehittää heidän kilpailuhenkisyyttään ja itseluottamustaan.

Painikoulu on erinomainen tapa kehittää oman kehon hallintaa ja antaa lapsille hyvät valmiudet myös muiden lajien harrastamiseen. Meillä on painikoulussa myös mahdollisuus osallistua kilpailuihin varhaisessa vaiheessa, sillä seurassamme järjestetään tämän ikäisille omia salikisoja, joissa opitaan kilpailemaan turvallisesti ilman turhia paineita. Tämä tarjoaa lapsille ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea kamppailun riemua ja oppia terveellisiä kilpailutaitoja.

Paras ikä aloittaa painikoulu on 7-10 vuotta. Harjoituksia pidetään kaksi kertaa viikossa, ja harjoitusvaatteiksi suositellaan painitossuja, t-paitaa, shortseja ja juomapulloa. Painitrikoot on myös suositeltavaa hankkia tai lainata jaostolta. Painikoululaiset voivat osallistua kilpailuihin aloittelijasarjoissa, mikä on suositeltavaa, sillä kilpaileminen on oleellinen osa painia. Harjoituksia pidetään 2 kertaa viikossa.

Ilmoittaudu mukaan ja anna lapsesi kokea liikunnan riemua, ystävyyttä ja haasteita Painikoulussa! Tervetuloa mukaan koko perheen voimin kamppailun maailmaan!

 

Kilparyhmä. Tässä harjoitusryhmässä harjoittelu tähtää menestykseen painissa. Harjoitusryhmä on suunnattu nuorille kilpailuhenkisille painijoille, jotka ovat valmiita sitoutumaan ahkeraan harjoitteluun ja kehittämään itseään kilpaurheilijoiksi. Valmentajamme valitsevat ryhmään ne, jotka hallitsevat perusliikkeet laadukkaasti ja omaavat riittävän hyvän kunnon – tämä on tärkeää, jotta jaksaa harjoitella useita kertoja viikossa.

Kilparyhmään siirtyminen on erinomainen mahdollisuus, sillä se tarjoaa paikan hyödyntää vahvaa pohjaa aikaisemmista ryhmistä, kuten Nassikkapainista ja Painikoulusta. Täällä nuori pääsee syventämään oppimaansa ja kehittämään lajitaitojaan entisestään. Tavoitteena on menestyminen lähikisoissa sekä rakentaa kestävä pohja SM-kisoissa ja kansainvälisissä kisoissa menestymiseen. Ryhmässä harjoittelu on täysipainoista kilpaurheilua, ja kilpailuihin osallistuminen on erittäin suotavaa.

Valmentajamme sitoutuvat yhdessä nuoren kanssa nousujohteiseen työskentelyyn ja tukevat häntä matkalla kohti omia tavoitteitaan ja urheilullisia unelmiaan. Vaikka painissa voi tällä tasolla sattua pieniä nirhaumia, ovat ne normaaleja ja osa lajin perusluonnetta. Tärkeintä on oma halu oppia ja kasvaa, ja me olemme täällä auttamassa jokaista painijaa tasapuolisesti jokaisessa vaiheessa. Harjoituksia tällä ryhmällä on 2-3 kertaa viikossa.

Otetaan yhdessä ensimmäinen askel kohti omaa menestyksekästä kilpailu-uraa! Yhdessä voimme saavuttaa huippuhetkiä ja menestyksiä, ja luoda unohtumattomia muistoja painimatolla ja sen ulkopuolella. Tervetuloa mukaan kehityksen matkalle!

 

Edustusryhmä. Edustusryhmässä tähtäämme menestykseen SM-kilpailuissa ja nuorten kansainvälisissä turnauksissa. Tämä ryhmä on suunnattu nuorille ja kunnianhimoisille painijoille, jotka ovat valmiita sitoutumaan intensiiviseen harjoitteluun ja kehittämään itseään kilpailuissa.

Edustusryhmämme harjoittelee noin 3-4 lajiharjoitusta viikossa, jonka lisäksi ohjelmaan kuuluu useita oheisharjoituksia viikossa sekä lähemmäs 30 kilpailu- tai leirivuorokautta vuodessa. Harjoittelu tapahtuu tiiviissä joukkueessa, mikä mahdollistaa yhdessä oppimisen ja kehittymisen. Kiertäminen kotimaassa ja Pohjoismaissa luo joukkueelle vahvan yhteishengen ja mahdollisuuden kokea erilaisia kilpailuympäristöjä ja yhdessä kasvamista urheilijaksi.

Kisaraporttimme kertovat Lapin Lukon menestyksestä aina painin SM-kilpailuja myöden, jossa joukkueemme osoittaa taistelutahtoa ja ammattimaista toimintaa. Vaikka yksilötasolla tulokset vaihtelevat, ryhmämme yhteenkuuluvuus ja kannustus ovat ehdottomasti vahvimpia puolia kilpailusta toiseen. Lapin Lukko pyrkiikin olemaan ylpeästi yhtenäisin ryhmä, ja tämä pyritään saamaan näkymään myös kilpailuissa.

Edustusryhmä tarjoaa loistavan mahdollisuuden nuorille painijoille kehittää taitojaan ammattimaisella tasolla, ja se luo erinomaisen pohjan myös aikuisurheilulle. Tavoitteemme on kasvattaa tulevaisuuden tähtiä, ja jokainen harjoitus vie meitä kohti suurempia saavutuksia. Tässä ryhmässä otetaan yhteisiä askelia kohti menestyvää urheilu-uraa. Yhdessä voimme saavuttaa huippuhetkiä ja menestystä paini-matolla! Tervetuloa mukaan kehityksen ja kilpailun maailmaan.

 

Nallepaini on tällä hetkellä tauolla koska ryhmälle ei ole valmentajaa.

Nallepaini. Nallepainissa lapset ja vanhemmat touhuavat turvallisesti yhdessä niin ohjattujen tuntien yhteydessä kuin kotipiirissäkin. 

Naurupyrskähdykset, yhdessä touhuaminen ja pienet onnistumiset uusissa haasteissa tuovat iloa kaikille perheille sopivaan liikuntaharrastukseen, jossa kukaan ei jää leikin ulkopuolelle. 

Harjoituksia pidetään yhden kerran viikossa, 1 tuntia kerrallaan. Harjoitusvaatteiksi riittää sisäliikunta vaatteet ja sisätossut + juomapullo.


Tyttöpainia  koitettiin pilotoida 2023, mutta liian vähäisten ilmoittautumisten vuoksi tästä luovuttiin.

Tyttöpaini. Tyttöpaini on monissa painiseuroissa kasvava painimuoto. Nykyään tytötkin uskaltautuvat enenevissä määrin painimatolle ja ovat löytäneet kamppailun ilon painisaleilta. 

Tyttöpaini eroaa kreikkalais-roomalaisesta painista sääntöjen puolesta siinä, että tytöt painivat kilpailuissa muutamaa poikkeusta lukuunottamatta aina vapaapainia, jossa kamppaaminen ja jalkoihin tarttuminen on sallittua. Tämän vuoksi tytöille perustetaankin usein oma ryhmä sekaryhmän sijaan. 

Ryhmiin  ilmoittautuessa riittävästi tyttöjä, on mahdollista, että jossain vaiheessa tytöt voisivat saada oman ryhmänsä. Tällöin harjoituksissa mentäisiin painikoulun mukaisilla harjoitusmäärillä ja samoilla ohjeistuksilla.



Kuntopainiryhmä tauolla – käynnistyy uudelleen vetäjän ja ilmoittautuneiden löytyessä!

Kuntopaini on kamppailunomainen liikuntamuoto, joka on suunnattu erityisesti painijoiden vanhemmille ja kaikille aikuisille, jotka haluavat ylläpitää kuntoa hauskalla ja tehokkaalla tavalla.

Kuntopainin harjoitukset toteutuessaan järjestetään kerran viikossa, ja ne kestävät 1–2 tuntia kerrallaan. Tunnit sisältävät monipuolisia kuntoilusessioita, joissa yhdistetään kamppailulajeista tuttuja liikkeitä sekä toiminnallista harjoittelua. Jokainen treeni alkaa tehokkaalla alkulämmittelyllä, jossa tehdään kehoa aktivoivia liikkeitä ja valmistellaan lihaksia illan harjoitukseen.

Harjoitukset koostuvat erilaisista kuntoa ja kehonhallintaa kehittävistä tekniikoista, joissa hyödynnetään painiliikkeistä tuttuja elementtejä. Tunnilla tehdään muun muassa ketteryyttä, tasapainoa ja lihasvoimaa kehittäviä harjoitteita – kuten vartalonhallintaa vaativia liikkeitä, kehonpainoharjoittelua sekä leikkimielisiä kamppailutilanteita. Lisäksi mukaan kuuluu erilaisia kisailuja hyvässä hengessä, mikä tuo harjoituksiin iloa ja yhteisöllisyyttä.

Kuntopaini tarjoaa mahdollisuuden liikkua yhdessä muiden kanssa, ylläpitää fyysistä kuntoa ja oppia uusia taitoja. Sen tavoitteena on edistää hyvinvointia ja liikunnan iloa kaiken ikäisille harrastajille. Laji ei vaadi aiempaa painikokemusta – mukaan voi tulla kuka tahansa, joka haluaa kuntoilla monipuolisesti ja haastaa itseään sopivalla tavalla.

Tule mukaan kuntopainiin ja koe energinen treenitunti kamppailun maailmassa! Tämä on täydellinen tapa pysyä hyvässä kunnossa ja nauttia liikunnan monipuolisista hyödyistä yhteisöllisessä ympäristössä.
 

Nallepainissa lapsi ja aikuinen harrastavat yhdessä.
Nassikkapaini harjoittelee yhden kerran viikossa ja painikoululaiset kahdesti viikossa.
Painikoululaisille järjestetään myös salipainikisoja.
Kilparyhmässä harjoittelevat kaikki aktiivisesti kilpailevat painijat.